PRIJEDOR

Na meti lopova ponovo skupocjena pića

M.Z.

24.5.2018

Boško Končar (30) iz Prijedora tereti se, kako nezvanično saznajemo, za tri krađe počinjene u vremenu od 19. do 23. maja u tri trgovačka objekta na području Prijedora i Bosanskog Novog.

Osumnjičen je da je jednu krađu počinio sam, a drugu u društvu s Goranom Marčetom (32) iz Prijedora. Na meti dvojca koji je odranije, mahom po krađama, poznat policiji bila su ovaj put skupocjena alkoholna pića, čime su pričinili štetu od oko 500 maraka.

- Nakon kompletiranja predmeta protiv B. K. i G. M. slijedi izvještaj Tužilaštvu za počinjeno krivično djelo krađa - navedeno je iz PU Prijedor.

Krađe skupih akoholnih pića registrirane su i u vremenu od januara do marta ove godine kada je PU Prijedor rasvijetlila devet ovakvih krađa počinjenih na području Prijedora i podnijela izvještaj protiv četiri osobe, među kojim su bili i Marčeta i Končar.

Iz PU Prijedor vlasnike trgovačkih objekata danas su pozvali da na adekvatan način i u skladu sa svojim mogućnostima osiguraju svoje trgovine, kao i da se u slučaju uočavanja osoba sklonih ovakvim krađama obrate policijskim službenicima na broj 122 ili 052 232 098.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.