PRESUDE

Hoće li se optuženi za smrt djevojke naći na slobodi

Samru je vozilo otgrlo iz ruke vjerenika Amara

B. C.

13.8.2018

Vrhovni sud Federacije BiH još nije donio presudu nakon ponovljenog suđenja Hasibu Redži (45) iz Breze, kojeg je Kantonalni sud u Sarajevu osudio na deset i po godina zatvora za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je prije dvije godine u Ilijašu smrtno stradala 25-godišnja Samra Aliefendić.

To nam je potvrdio Redžin branilac, advokat Jasmin Muratović.

- Polovinom septembra istječe devet mjeseci i, ukoliko se do tada ne donese drugostepena presuda, Hasib Redžo bit će pušten na slobodu - ističe advokat Muratović.

Redžo je 19. januara 2016., vozeći Golf pijan i bez vozačke dozvole, usmrtio Samru Aliefendić na raskrsnici lokalnog puta Ilijaš - Donja Luka. Djevojku je, od jačine udara vozila, otrgnuo iz ruke njenog vjerenika Amara Burića, s kojim je šetala.

Kantonalni sud osudio je Redžu u oktobru 2016. na 10 godina i šest mjeseci zatvora. Vrhovni sud uvažio je žalbu odbrane i ukinuo ovu presudu, a Kantonalni sud Redži je, nakon ponovljenog suđenja, ponovo izrekao istu kaznu.

Optuženi Redžo u Zenici je 2004. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina zbog dvostrukog ubistva u naselju Dabravine, između Vareša i Breze. On je ispalio hitac kojim je usmrtio Šemsudina Alića i Izudina Čakala.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.