PODGORICA Uskoro suđenje Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović

Nasmrt pretukli 15-mjesečnog Pavla jer im je smetao plač

Dječaku zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave nanoseći mu povrede usljed kojih je preminuo

B. CERIĆ
12.09.2018 17:33

Nermin Šišić i Jelena Jovović

Početak suđenja državljaninu BiH Nerminu Šišiću iz Tuzle i Jeleni Jovović iz Podgrice, optuženima za monstruozno ubistvo Jeleninog  15-mjesečnog sina Pavla, zakazan je za 23. oktobar ove godine, potvrdio nam je Jelenin branilac, crnogorski advokat Miomir Joksimović.

Zločin u kući

Predmet je dodijeljen sutkinji Višeg suda u Podgorici Vesni Moštrokol, a početak suđenja je objavljen i na internet-stranici ovog suda.

Slučaj koji je zgrozio crnogorsku javnost i cijeli region otkriven je u februaru ove godine.  

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se kako su njih dvoje 4. februara ove godine u kući optužene Jovović u Podgorici zajedno ubili dječaka kojeg su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 4. februara 2018. godine.

  • Kuća užasa u Podgorici
    Kuća užasa u Podgorici

- Dijete su u više navrata stezali u predjelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predjelu glave i lica, da bi 4. februara ove godine u kući djetetu zajedno zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je dijete preminulo 5. februara oko pet sati ujutro - navodi se u optužnici.

Produžen pritvor

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Šišiću i Jovović, kojima je produžen pritvor, zaprijećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Udario u parket

Jelena Jovović je ranije pred tužiocem opisala događaj mjesec prije ubistva, kada su dječaku nanesene takve povrede zbog kojih su mu pomoć ukazali ljekari Dječije bolnice. Jelena Jovović je tužiocu ispričala da je na glavi djeteta vidjela povrede, ali je Šišić kazao da je dječak udario glavom o parket.

NA VRH