ŠOKANTNO Nakon što je bračni par bacio novorođenče u žbunje

Centar za socijalni rad Grude: Djeca oduzeta roditeljima ubijene bebe i smještena u "Majčino selo" u Međugorju

Miroslav Š. sumnjao da ga je 28 godina mlađa supruga varala pa skovao monstruozan plan

M. Sm.
14.09.2018 15:21

Jučer ispred Kantonalnog tužilaštva: Htio se riješiti djeteta

Foto: (Foto: M. Smajkić)

Jeziva priča o tome da je bračni par iz Gruda u žbunje i kamenjar pored ceste Mostar - Čitluk bacio svog novorođenog sina, potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Monstruozan plan

Plač zdravog novorođenčeta, bačenog u korpi na lokalitetu Kobilovača u mjestu Miljkovići, niko, nažaost, nije čuo, a očito je to bio monstruozni plan, smišljen u glavi Miroslava Š. (56), koji je, prema našim pouzdanim informacijama, sumnjao da ga je 28 godina mlađa supruga M. Š. prevarila i da on nije otac djeteta.

Dječak je, kako smo pisali, rođen 1. septembra u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, a kad se približio trenutak da njegova supruga bude otpuštena, 6. septembra, odlučio je staviti tačku na sumnju koja ga je izjedala.

Umjesto prema Žovnici i svojoj kući, suprugu i bebu povezao je cestom prema Čitluku, vjerovatno misleći da će na taj način prikriti tragove svog zlodjela.

Kakva je uloga njegove supruge, s kojom, inače, ima troje djece od dvije, tri i četiri godine, za sada je nepoznanica. Ali, kako nezvanično saznajemo, upravo se ona slomila pod pritiskom svoje porodice na brojne upite o tome šta se dogodilo s bebom. Tako je i slučaj, kako smo pisali, dospio u ruke policije, koju je o ovom užasu obavijestio njen otac.

 Kemeno lice

Gruđanski policajci odmah su po saznanju u srijedu u 10.45 sati alarmirali svoje kolege iz Mostara, nakon čega je u žbunju pronađen leš novorođenčeta, a Miroslav Š. je odmah lišen slobode.

On je jučer, nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, gdje je skoro sat i po ispitivan.

Kamenog lica i ne spuštajući pogled, zurio je u naš fotoaparat jučer pri izlasku iz ove pravosudne institucije.

Obavljena obdukcija 

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg jučer je obavljena i obdukcija tijela mrtvog novorođenčeta, ali nam je u Tužilaštvu HNK kratko rečeno da će informacije o svemu biti poznate nakon svih neophodnih istražnih radnji.

Djeca ovog bračnog para su, nakon njihovog gnusnog čina, u nadležnosti Centra za socijalni rad Grude. Majka novorođenčeta nije lišena slobode, za sada je, rečeno nam je, od nje uzeta samo izjava.

Uposlenici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tokom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tokom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama. '

-  Malodobnu djecu smo rješenjem Centra za rad smjestili,u skladu sa Članku 147. i 150. porodičnog zakona, u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužiteljstvu u Mostaru-  kazali su iz ove ustanove.

NA VRH