CRNA GORA

Radoja Zvicer se prestavlja kao Josip Babić iz BiH

Policija sumnja da su u zapadnoevropskim zemljama pokušali da stave u legalne tokove novac zarađen od šverca narkotika.

Zvicer ima lažni identitet: Koristi ime Josip Babić iz Orašja u BiH

DAN

17.9.2018

Crnogorska policija je uz pomoć partnerskih službi locirala vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana i o tome obavijestila njemačku policiju, piše crnogoski Dan.

Vodeći ljudi kriminalističkih policija dviju zemalja i jedan od pomoćnika direktora Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović razmijenili su informacije o kretanju “kavčana”, koji su promijenili destinaciju nakon hapšenja Marija Miloševića u Prištini.

Bezbjednosne službe su došle do podataka i koje pasoše koriste vođe kavčkog kriminalnog klana Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

U policiji tvrde da je samo pitanje dana kada će oni biti uhapšeni, a glavni trag do njih su bili njihovi bliski rođaci koji se bave biznisom u Austriji i Njemačkoj.

Policija sumnja da su u zapadnoevropskim zemljama pokušali da stave u legalne tokove novac zarađen od šverca narkotika.

Policija je tokom potrage za “kavčanima”  koristila i podatke koje je rivalski “škaljarski klan” objavio na Jutjubu kada su prvi put objavljene fotografije Radoja Zvicera, koji je označen kao vođa te mafijaške grupe, i pojedinih najbitnijih članova. U tom snimku je objelodanjeno da Zvicer sada koristi tuđi identitet i da ima lična dokumenta na ime Josip Babić.

Prema saznanjima bezbjednosnih službi iz regiona, Radoje Rale Zvicer, jedan od osnivača i vođa takozvanog kavačkog klana, krije se u zemljama EU pod lažnim imenom Josip Babić – 6.2.1979, Orašje, BiH, državljanin BiH koji je rođen u njemačkom gradu Nirnbergu. Osoba čiji identitet Zvicer koristi u falsifikovanim dokumentima nikada nije vadila dokumenta BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.