POTRAGA

Naoružan i opasan: Traži se Zadranin s bogatim dosjeom

Sumnja se da je Denis Parać bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće advokata Augustina Sudinje u Sukošanu te mu izrešetao automobil

Parać: Raspisana potjernica

Zadarski list

1.10.2018

Zadarska policija je u subotu objavila da traga za Denisom Paraćem (40), kojeg dovode u vezi s raznim krivičnim djelima s elementima nasilja, neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oruža te eksplozivnih tvarima. Sumnjiči se Parać i za krijumčarenje droge, a građane je policija upozorila i da bi 40-godišnjak mogao biti naoružan.

Zadarski list neslužbeno saznaje da se Parać dao u bijeg nakon što je policija došla na pretres zbog sumnje da je upravo on u januaru bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće advokata Augustina Sudinje u Sukošanu te mu izrešetao automobil.

Isti dan pretresli su stan i Paraćevog prijatelja za kojeg se sumnja da je angažirao Paraća za "vatreno upozorenje" advokata.

Oko dvojice prijatelja okupljeno je još nekoliko sumnjivaca, a nekoć složna ekipa počela je međusobno cinkati počinitelje.

Parać u svom dosjeu ima već pristojnu količinu nedjela, kao i broj godina iza rešetaka. Prije devet godina odrobijao je zbog pljačke dostavnog vozila nekadašnje Dalmatinske banke prije 18 godina. Djelatnike je, zajedno s pomagačima, izbacio iz automobila, a njime su se odvezli do Kolovara. Tamo ih je u gliseru čekao pomagač i odvezao ih do Sukošana gdje su sjeli u auto s pomagačicom.

Lani je bio upleten i u prijevare putem bjanko mjenica kojima je njegova deveteročlana ekipa izvukla ukupno 1,5 milijuna kuna od raznih tvrtki naručujući sve i svašta. Među naručenim artiklima se tako našao i paški sir vrijedan više od 100 hiljada kuna kao i razna pića u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Zajedno s kolegom iz bande upao je u policiju klopku u Beogradu 2014. godine. U jednom restoranu uzeli su kovertu s 30 thiljada američkih dolara koju im je dao Amerikanac. Nesretni čovjek je netom prije toga prodao jahtu, a kada je dvojac to saznao, prijetio mu je, dolazio pred kuću i tražio od njega 70 hiljada eura.

Amerikanac ih je prijavio policiji i došao na dogovoreno mjesto s novčanicama. Za to je djelo Parać osuđen na četiri godine zatvora, no viši sud je presudu ukinuo i vratio na ponovno suđenje čime mu se otvorila mogućnost da se vrati u Zadar.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.