HRVATSKA

Beba demolirao ćeliju, jer nije smio u WC

U Policijskoj stanici u Rovinju, u kojoj je bio prisilno smješten, skakao je po krevetu kako bi ga oštetio, u čemu je i uspio, učinivši ga neupotrebljivim

Policijska stanica u Rovinju

Novilist.hr

19.10.2018

U Policijskoj stanici u Rovinju, u kojoj je bio prisilno smješten, skakao je po krevetu kako bi ga oštetio, u čemu je i uspio, učinivši ga neupotrebljivim. Nakon što su ga policajci prebacili u drugu prostoriju – iščupao je nadzornu kameru iz ležišta, navodi se u optužnici koju je pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo protiv C. B. (29) iz Rovinja. Osim za oštećenje tuđe stvari, C. B. zvani Beba, optužen je i za tešku krađu, kao i prvooptuženi A. J. (23) iz Rovinja.  Tužilaštvo predlaže Sudu da C. B. osudi na tri i po godine zatvora. Za A. J. je pak zatražena kazna od deset mjeseci zatvora. 

Oštećenje imovine MUP-a dogodilo se 13. juna ove godine, oko dva sata u noći, u posebnoj prostoriji za smještaj osoba u Policijskoj postaji Rovinj. C. B. je optužen da je, u cilju da nanese štetu, skakao po krevetu i oštetio daske ležišta kreveta, učinivši ih neupotrebljivima. Nakon toga su ga policajci smjestili u drugu prostoriju u stanici, gdje je, oko 8.40 sati, pričinio novu štetu, iščupavši djelomično iz ležišta nadzornu kameru.

U istrazi, na ispitivanju u Tužilaštvu, C. B. je objasnio kako je istina da je daske kreveta oštetio skačući po njemu, jer je htio ići na WC. Tužiocu je tvrdio da je zvao policajce jer je tada morao obaviti malu nuždu, ali oni nisu dolazili, a uz to je čuo kako mu se smiju. Što se tiče nadzorne kamere, kazao je da ju nije oštetio niti učinio neupotrebljivom, već ju je samo prodrmao.

Teška krađa, za koju su optužena obojica, dogodila se 28. maja ove godine, nešto prije ponoći, u ulici Franje Glavinića u Rovinju. A. J. se tereti da je nasilnim povlačenjem kvake otvorio ulazna vrata sobe u prizemlju kuće, pa su iz nje ukrali zračnu pušku, LCD televizor, muški ručni sat Lee Cooper i 1.500 kuna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.