NA LICU MJESTA

Zaključao mu se volan pa se zabio u stub?

Vozilo uništeno od siline udara u stub

Piše: D. PAŠALIĆ

15.11.2018

U teškoj saobraćajnoj nesreći u zeničkom naselju Brist jučer rano ujutro poginuo je Edin Zahirović (25), koji je upravljao vozilom Geely, koje se zabilo u stub.

Stravične scene

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nesreća se desila u 6.10 sati. Policajci su obavili uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Na mjestu događaja stravične su scene smrskanog automobila, tragovi krvi i brojne policijske ekipe i Hitne pomoći.

Policijski uviđaj u naselju Brist

Velika brzina

Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo usljed vožnje neprilagođene uvjetima saobraćaja. Dok je Zahirović vozio brzinom većom od dozvoljene, navodno mu se zaključao volan.

- Ranije je imao sličan problem. Kad je vozio Vjetrenicama, zaključao mu se volan. Vjerovatno je to bilo i ovog puta, samo, nažalost, kobno. Svi smo u šoku – kazao nam je prijatelj poginulog Zahirovića.

Nastradali Zahirović

Očeva oproštajna poruka

Iza Zahirovića ostali su supruga i dvoje djece. Brojni prijatelji i porodica opraštali su se od njega emotivnim porukama na Facebooku.

- Otišao si na vječno putovanje, ali bez mene, sine moj. Stižem, ipak, da te ispratim i ne ostavljam samog, kao nikad do sada, idemo dvojica kao i uvijek - napisao je na Facebooku otac tragično stradalog mladića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.