HRVATSKA

Žena iz Otočca prijavljena jer je muškarcu nametala neželjenu vezu

Ona je od maja 2017. slala poruke 35-godišnjaku iz Gospića, želeći uspostaviti njemu neželjeni odnos

Ženi prijeti zatvorska kazna. Ilustracija

Index.hr

27.11.2018

Zbog učestalog slanja elektroničkih poruka kojima je 35-godišnjem muškarcu iz Gospića htjela "nametnuti" njemu neželjenu intimnu vezu, policija je 38-godišnjakinju iz Otočca krivično prijavila zbog krivičnog djela nametljivog ponašanja, kažnjivog zatvorskom kaznom.

Ličko-senjska policijska uprava u utorak je saopćila kako Otočanku sumnjiči da je od maja 2017. godine slala poruke 35-godišnjaku iz Gospića, želeći uspostaviti njemu neželjeni odnos.

Zakonom je propisano da zatvorskom kaznom do jedne godine može biti kažnjena osoba koja "ustrajno i kroz duže vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt, ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njenu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba". 

No, počinilac će se kazniti kaznom zatvora do tri godine ako je nametljivo ponašanje počinjeno u odnosu na sadašnjeg ili bivšeg bračnog ili vanbračnog druga ili istospolnog partnera, osobu s kojom je počinilac bio u intimnoj vezi ili prema djetetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.