KRIMINAL

Pljačkašu kladionice u Livnu određen jednomjesečni pritvor

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba koja ne zadržava izvršenje rješenja

Određen jednomjesečni pritvor za pljačku kladionice Formula u Livnu. A.K.

Piše: A.KAMBER

1.12.2018

Na prijedlog Tužilaštva Livanjskog kantona, Općinski sud u Livnu odredio je 30. novembra 2018. godine jednomjesečni pritvor za E. K., rođenog 1991. u Livnu, gdje je i nastanjen, a zbog postojanja sumnje da je počinio razbojništvo, odnosno pljačku kladionice „Formula“ u Livnu u ulici Stjepana Radića, koja se dogodila 26. novembra 2018. oko 21.20 sati. 

Osumnjičeni je, kako se navodi, pljačku izvršio uz prijetnju nožem zaposlenici kladionice. Uz prijetnju da će je napasti, uzeo je od radnice torbicu s pazarom u kojoj je bilo 773 KM te se udaljio u nepoznatom pravcu. 

Kako je navedeno, osumnjičeni je radnici kladionice, dok joj je otimao torbu, nanio povredu u vidu posjekotine na prstu.

Nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući kantonalni tužilac je 29. novembra 2018. podnio Općinskom sudu u Livnu prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog E. K. te je nakon održanog ročišta zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, kao i zbog postojanja sumnji da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao ponoviti ista ili slična djela, jer se radi o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela, odnosno zbog razloga pisanih u čl. 146. stav 1. tačka b) i c) Zakona o krivičnom postupku FBiH, postupajući sudija Općinskog suda Livno je za osumnjičenog odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba koja ne zadržava izvršenje rješenja. Istraga o ovom predmetu je u toku, informacija je iz Općinskog suda Livno.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.