AVAZ OTKRIVA Prihvaćen sporazum Nermina Karšića i Tužilaštva KS

Bivšem članu benda ’Seven Up’ sedam mjeseci zatvora

Karšić se 14. novembra 2018. u Aleji lipa pijan posvađao i naguravao s Ahmedom Kozićem i Goranom Popovićem, a potom je pretukao Muhameda Lelu

Dž. PORAČANIN
15.02.2019 20:12

Karšić napustio “Seven Up” 1996. godine

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum koji je Nermin Karšić (45), bivši član nekadašnjeg popularnog sarajevskog benda “Seven Up”, sklopio s Tužilaštvom Kantona Sarajevo i osudio ga na sedam mjeseci zatvora.  Karšiću je, ujedno, ukinut pritvor. Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Karšića. 

Slomio mu nos

Prema navodima iz optužnice, Karšić se 14. novembra 2018. u 20.20 sati u Aleji lipa na području Novog Sarajeva pijan posvađao i naguravao s Ahmedom Kozićem i Goranom Popovićem zvanim Maxi.

  • Faksimil optužnice Tužilaštva KS
    Faksimil optužnice Tužilaštva KS

Potom je bez ikakvog povoda i razloga fizički napao Muhameda Lelu. Šakom mu je slomio nos. Povrijeđeni Lelo pao je na asfalt.

Napustio grupu

Sve trojica su ga prijavila policiji, koja je uhapsila Karšića, a Općinski sud ga je, na prijedlog Tužilaštva KS, pritvorio. Karšić je ranije osuđivan za različita krivična djela. 

Bend “Seven Up” osnovan je 1993. godine u ratnom Sarajevu na osnovu ideje tadašnjih tinejdžera Gordana Radića Gogija, Elvira Hadžijamakovića Lile, Zoltana Milića Zolija, Eldina Nizama Dine i Eldina Oprašića.

“Seven Up” je 1995. izdao svoj prvi album “Noćne ptice”. Proglašen je albumom godine. Krajem 1996. grupu je napustio Nermin Karšić, a došao je tada 15-godišnji Fuad Backović Deen. 

NA VRH