VITEZ Kako su pohapšeni pljačkaši za razbojništvo u naselju Krčevine

Za 150 eura ’tipovao’ kuću penzionera

Privedeni Dževad Vuković (23), Elmir Šarić (24) i Huso Patković (54), koji je dao informaciju o kući starca Srećka Žuljevića

D. PUCAR
25.02.2019 08:52

Uhapšeni provalili u kuću Srećka Žuljevića u mjestu Krčevine

U velikoj akciji tri kantonalna MUP-a, srednjobosanskog, sarajevskog i zeničko-dobojskog, trojica muškaraca uhapšena su zbog pljačkaških pohoda na području nekoliko općina u ovim kantonima.

Radili na farmi

Dževad Vuković (23) iz Zavidovića uhapšen je u Hadžićima, Elmir Šarić (24) iz Olova uhapšen je u porodičnoj kući u tom gradu, dok je zbog poticanja na razbojništvo uhapšen Vitežanin Huso Patković (54).

Oni se terete za niz djela koja su napravili u pljačkaškom pohodu od Sarajevskog kantona, gdje su ukrali automobil, pa sve do SBK, a koja su se završila razbojništvom nad 79-godišnjim Srećkom Žuljevićem u naselju Krčevine kod Viteza.

Osim pljački stana na području Sarajeva, trgovine u Žepču, terete se da su po dojavi Patkovića provalili u kuću Žuljevića i, prijeteći nožem, pretukli starca, izvršili premetačinu stvari te ukrali 1.800 eura i nekoliko stvari.  Kako nezvanično saznajemo, Patkoviću, koji je s Vukovićem radio na jednoj lokalnoj farmi, za informaciju su platili 150 eura. 

Pronađen sat

Nakon razbojništva policija je pratila tragove koji su ih odveli do Patkovića, nakon čega su pod istragu stavili i Vukovića, koji je živio kod prijatelja u Hadžićima.

Upadom u stan u kojem je boravio, policija je pronašla sat Srećka Žuljevića te dokaze iz nekoliko drugih pljački. Nakon hapšenja, istraga se proširila na dvojicu braće Šarić iz Olova, od kojih policija sumnjiči Elmira da je zajedno s Vukovićem učestvovao u većini razbojništava.

Policiji su obojica dobro poznata. Šarić je bio pod istragom zbog prijetnji smrću policajcu, dok je Vuković poznat po krađama, razbojništvima i drugim djelima. Uhapšeni Patković nema policijski dosje.

Oglasi

NA VRH