SREDNJOBOSANSKI KANTON

U Gornjem Vakufu/Uskoplju gorjela kuća

Vatrogascima su pomogli mještani

N. ČAUŠEVIĆ

25.2.2019

Uzrok požara je zapaljenje dimnjaka - Avaz
U sanaciji pomagali mještani - Avaz
Uzrok požara je zapaljenje dimnjaka - Avaz
Niko od ukućana nije bio kući u vrijeme požara - Avaz
U sanaciji pomagali mještani - Avaz
+1

U gornjovakufskom selu Voljice je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima došlo do zapaljenja stambenog objekta u vlasništvu Elvedina Ljubunčića. 

Uzrok požara je zapaljenje dimnjaka, nakon čega se vatra proširila na krovnu konstrukciju. 

U ovoj kući živi peteročlana porodica, od kojih najmlađe dijete ima tri godine. Na svu sreću, niko od njih nije bio u kući u vrijeme požara, pa nema povrijeđenih. 

- Dobili smo dojavu u 16 sati od mještanina Sulejmana Ljubunčića. Odmah smo izašli na teren, tu su bili i pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje te dežurni električar. U sanaciji su nam pomogli mještani Voljica i vlasnik kuće, uspjeli smo da što prije zaustavimo požar, koji je bio zahvatio konstrukciju krova, rogove i grede te prijetio da prijeđe u požar većih razmjera. Trebalo bi malo pomoći ovu porodicu, s obzirom na to da je jako hladno i da su u ovim hladnim danima ostali bez krova kuće - kazao nam je komandir Vatrogasne jedinice Nermin Demirović.

Demirović još jednom apelira na građane da se pripreme za hladne dane tako što će očistiti dimnjake i redovno ih održavati da bi se izbjegle ovakve tragedije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.