POTVRĐENO

U toku akcije "Zlatni karat" zaplijenjeno više od 100 kilograma zlata, srebra i nakita, vrijednost veća od 3,5 miliona KM

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za krijumčarenje

Za jednog osumnjičenog bit će predložena mjera zabrane komunikacije sa svjedocima. Ilustracija

Avaz.ba

8.3.2019

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputit će prema Sudu BiH prijedlog zatvora za tri osumnjičene osobe.  

Za jednog osumnjičenog bit će predložena mjera zabrane, koja uključuje zabranu sastajanja s osumnjičenima i svjedocima u predmetu. 

U okviru opsežne akcije kodnog naziva „Zlatni karat“, koja se provodila u prethodna dva dana na 60 lokacija diljem BiH, radom više policijskih agencija i poreznih institucija, zaplijenjeno je i privremeno oduzeto blizu 60 kilograma zlata, 45 kilograma srebra, 2.000 komada različitog nakita čija se vrijednost procjenjuje na više od 3,5 miliona KM, novac u iznosu od 60.000 KM, 40.000 eura, šest pištolja i više pečata za obilježavanje nakita.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za krijumčarenje velikih količina zlatnog i srebrenog nakita, utaju carinskih i poreznih dažbina te distribuciju nakita na ilegalnom tržištu, izvan zakonski propisanih i utvrđenih procedura.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.