KRIMINAL

Ubica Mile Ilića pobjegao prema Albaniji: Iz policije procurili novi detalji o istrazi

Avaz.ba

4.5.2019

Inspektori podgoričke policije uzeli su videosnimke s nadzornih kamera više objekata na osnovu kojih su došli do čvrstih sumnji da je ubica Mile Ilića (28) pobjegao u pravcu Albanije.

Kako saznaju crnogorski mediji od sagovornika iz istrage, utvrđeno je i kojim je vozilom ubica pobjegao nakon što je likvidirao Ilića u Podgorici. Zbog toga su podgorički policajci stupili u kontakt s kolegama iz Albanije, kojima su dostavili podatke o ubici u cilju njegovog identificiranja i hapšenja.

Kako su saznali mediji od izvora iz policije, istragu o ubistvu Ilića ubrzo će preuzeti Specijalno državno tužilaštvo. Isto se dogodilo i sa slučajem likvidacije Kotoranina Veselina Vukotića, oca vođa „škaljarskog klana” Igora i Jovana Vukotića. Istragom u tom predmetu rukovodi specijalni tužilac, prenosi Republika.rs.

Iako su Ilić i Vukotić likvidirani u kratkom periodu, na maltene isti način, a povezuju se sa suprotstavljenim kriminalnim grupama, istražitelji nemaju dokaza da su ove likvidacije povezane.

Sumnja se da je Ilić likvidiran u znak osvete za pokušaj ubistva Milića Minje Šakovića, koji je u policijskim evidencijama označen kao visokopozicionirani pripadnik ''škaljarskog klana''. U tom napadu ubijen je njegov prijatelj Ivan Nedović, dok je Šaković zadobio teške povrede. 

Iz istog motiva, prema sumnjama istražitelja, ubijeni su Podgoričanin Veselin Kalezić, s kojim je Ilić bio bliski prijatelj, i Miloš Šaković. Prilikom napada na Šakovića, kao slučajna žrtva stradao je Radivoje Jovanović.

U istrazi o ubistvu Ilića, koji je povezivan s ''kavačkim klanom'', saslušano je više osoba, uglavnom pripadnika rivalskog „škaljarskog klana”. Izvršeni su i pretresi prostorija koje koriste te osobe. Ipak, zasad nema zvanično osumnjičenog, a svi saslušani kazali su da ne znaju ništa o likvidaciji, nakon čega su pušteni na slobodu.

Pripadnici CB Podgorica su odmah nakon likvidacije Ilića, koji je ubijen 29. aprila u Podgorici, izuzeli snimke s nadzornih kamera, koje su snimile ubicu. Egzekutor je čekao Ilića da izađe iz kladionice. Kada se Ilić uputio ka automobilu, napadač je počeo pucati u njega. Ranjeni mladić je počeo bježati, a ubica je trčao za njim da bi ga „ovjerio”. Nakon toga je pobjegao.

Otac vođa ''škaljarskog klana'' ubijen je 20. aprila u kotorskom naselju Dobrota, ispred kuće u kojoj je živio. Ubica, koji je kao i u slučaju Ilića, imao kačket na glavi, zapucao je u Vukotića, nanoseći mu više povreda, od kojih je preminuo u bolnici. Preliminarni rezultati pokazali su da je ubica visok oko 195 centimetara te da je krupnije građe. Najvjerovatnije nije iz Crne Gore, već iz neke od zemalja regiona. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.