TUŽILAŠTVO KS Nakon davanja izjave

Sejfovićev zatvorski cimer pušten na slobodu

Nije bilo zakonskih elemenata za pritvaranje Harisa Šadije, kažu u Tužilaštvu KS

B. C.
16.05.2019 15:01

Šadiju uhapsili specijalci na Ilidži

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, danas je Haris Šadija (31), bivši zatvorski cimer Amela Sejfovića, pušten na slobodu, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

- Nije bilo zakonskih elemenata za njegovo daljnje zadržavanje pa je pušten na slobodu. Predmet ide u redovnu proceduru - kazala je Bavčić.

Šadija, koji je odranije poznat policiji, uhapšen je nakon kraće potjere na Ilidži.  

On je na patrolu Jedinice za podršku MUP-a KS naletio u BMW-u na kojem su bile ukradene registarske oznake. Kada su mu specijalci prepriječili put, on je pokušao pješice pobjeći, ali su ga brzo stigli i savladali.

Šadija je isprva tvrdio da nema dokumente, ali je ubrzo identificiran te je utvrđeno da je za njim raspisana potraga zbog ozbiljnih prijetnji koje je u ranijem periodu upućivao jednoj osobi, kao i zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

On je bio u istoj ćeliji s Amelom Sejfovićem u KPZ-u ''Miljacka'' i protiv njega je svjedočio na suđenju za bijeg iz zatvora. Šadija, koji je bio svjedok Tužilaštva, tokom saslušanja tvrdio je da je Sejfović i njemu nudio da pobjegnu skupa iz zatvora.

Komentari

NA VRH