SAZNAJEMO

Namamio učenicu u stan pa je silovao

Osumnjičeni D.S. uhapšen i odveden u policiju

Zeničko naselje Crkvice: Mještani šokirani mučnim slučajem

Piše: D. PAŠALIĆ

24.5.2019

Zeničani su zgroženi novim šokantnim slučajem silovanja maloljetnice, koji se dogodio u naselju Crkvice, saznaje “Avaz”.  Naime, 45-godišnji D.S. silovao je 12-godišnju djevojčicu S. G., a policija je, odmah po prijavi o ovom slučaju, pronašla i uhapsila osumnjičenog. 

Prikupljanje dokaza

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uhapšeni Zeničanin ispitan je u policiji.

- Uhapšeni je, nakon kriminalističke obrade i zadržavanja, predat na daljnje postupanje i u nadležnost Tužilaštva ZDK - kaže Alić.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni i maloljetna djevojčica inače su komšije. On je djevojčicu, tvrdi naš izvor, pozvao u stan da mu pomogne nešto oko mobitela.

Psihički poremećaji

- Kad je djevojčica otišla kod njega, mladić je nasrnuo na nju i silovao je. Svi su bili zgroženi. Otac djevojčice nije mogao vjerovati šta se dogodilo. Brzo je došla policija, obavili su uviđaj i uhapsili mladića – govori naš izvor.

Lejla Šaćirović, magistar psihologije, ističe da je u današnje vrijeme, zahvaljujući društvenim mrežama koje bombardiraju javnost negativnim informacijama i neizvjesnoj situaciji u državi, sve češća pojava da se čovjek povlači u sebe.

Šaćirović: Ne razmišljaju o posljedicama

- Tada gubi osjećaj i empatiju za druge, prepusti se negativnim mislima koje, u kombinaciji s negativnim iskustvima, mogu utjecati na razvoj raznih psihičkih poremećaja. U takvim situacijama, čovjek se, u stanju sužene svijesti, odlučuje na teška djela, ne razmišljajući o posljedicama ni šteti koju nanosi žrtvi – kaže ona.

Tužilaštvo ZDK: Predmet u fazi istrage

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su u odgovoru na naš upit kazali da postoje osnovi sumnje da je D.S. izvršio krivično djelo bludne radnje nad maloljetnom S.G.

- Predmet je u fazi istrage, te će se nakon analize prikupljenih dokaza donijeti tužilačka odluka - kažu iz Tužilaštva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.