UBISTVO

Jezivi zločin u Banjoj Luci: Zbog maloljetnice ubijen na kućnom pragu

Mjesto stravičnog zločina

Piše: O. MATAVULJ

20.6.2019

Miroslav Tatić (50) iz Banje Luke ubijen je sinoć na svom kućnom pragu u naselju Lazarevo, a zbog sumnje da je počinio ubistvo uhapšen je Aleksandar Bubnjević (28), koji je ranije osuđivan zbog trgovine narkoticima. 

U PU Banja Luka navode da je zločin prijavljen sinoć oko 23.30 sata. Žrtvu je na pragu kuće pronašao njegov sin Dejan. U prvi mah dežurni ljekar nije mogao da se izjasni kako su mu povrede nanesene i sumnjalo se da je uboden, ali je daljom istragom utvrđeno da je ubijen vatrenim oružjem, odnosno pištoljem. Na licu mjesta pronađena je i jedna čaura, a tijelo je prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu RS.

– Policija je odmah izašla na lice mjesta, a nakon sat vremena zaustavljeno je vozilo u blizini Parka Mladen Stojanović kojim je upravljao osumnjičeni za ubistvo sugrađanina. S njim u vozilu bila je i maloljetna ženska osoba - navode u policiji.

Tačne okolnosti zločina još se istražuju. Prema priči komšija osumnjičeni Aleksandar Bubnjević je bio u sukobu sa sinom žrtve Dejanom Tatićem, zbog djevojke. Njih dvojica su inače bili prijatelji i često su se družili zajedno. Dejan je počeo da se zabavlja sa Aleksandrovom bivšom djevojkom, zbog čega je nedavno među njima došlo do sukoba i tuče. Sve se nastavilo sinoć kada je Aleksandar došao pred Tatićevu kuću s namjerom da se obračuna s njim. U sukob se umiješao Dejanov otac Miroslav koji je stradao braneći sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.