CRNA HRONIKA

Interpolova crvena potjernica za"Playboy" zečicom i bivšom misicom iz BiH

Interpol je raspisao crvenu potjernicu i za Višnjom Aćimović

Slobodanka Tošić. Arhiv

Piše: Dž. P.

25.6.2019

Crvena Interpolova potjernica raspisana je za ukupno 25 srbijanskih državljana, među kojima su dvije žene. Radi se o Slobodanki Bobi Tošić (30), bivšoj Miss fotogeničnosti BiH, koja je svojevremeno krasila i naslovnicu časopisa za muškarce “Playboy”. 

Bivšu misicu potražuje Sud Bosne i Hercegovine radi izdržavanja kazne. Također, u potjernici je navedeno da se Tošić traži zbog saučesništva u pokušaju ubistva.

Slobodanka je terećena da je, koristeći činjenicu da je Đorđe Ždrale zvani Đoka (izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu u KPZ-u Foča zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera) bio zaljubljen u nju, namamila ga u naselje Vranješ u Lukavici, gdje je pokušana njegova likvidacija. 

Kako je navedeno u optužnici, Slobodanka je Ždrali kazala da je odveze u naselje Vranješ jer je trebala posuditi skriptu od kolegice s fakulteta.

Ždrale je tada vozio luksuzni Audi, vlasništvo Borisa Govedarice (likvidiran 2007. ispred “Toma” u Lukavici) te je njime Slobodanku doveo do kuće gdje su živjele njene kolegice.

Kada je izašla iz vozila i krenula ka kući, iz mraka su Ždralu rafalima iz automatskih pušaka zasula dvojica počinilaca, ali je on samo pukom srećom uspio izbjeći smrt. 

Zadobio je lakše povrede te je pobjegao u kafić “Sport”, a čiji je vlasnik njegov prijatelj Zoran Golub zvani Ćarlama (izrešetan u svom kafiću 2008.).

Interpol je raspisao crvenu potjernicu i za Višnjom Aćimović, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Vlasenici.


Višnja Aćimović. Interpol

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.