ISTRAGA

Dao mu hljeb u ruke, a on mu vratio hicem iz lovačke puške

Milan Basailović: Iza nastradalog ostali supruga i dvoje djece. Facebook

Avaz.ba

5.7.2019

Sedamnaestogodišnji M. M. iz sela Rosice, koji je osumnjičen da je 2. jula hicem iz lovačke puške ubio Milana Basailovića (28) u selu Srndalje kod Ribarske banje, ispričao je na saslušanju u kruševačkom tužilaštvu da nije imao namjeru nikoga povrijediti ili ubiti.

Maloljetnik tvrdi da nikada nije ranije rukovao puškom i da je kritičnog dana pijančio s Basailovićem i njegovim prijateljima. Basailovića je upoznao nedavno preko zajedničkog prijatelja, jer mu je bio potreban radnik za izvlačenje drva. Rečeno mu je da će imati dnevnicu, ali nije bio zadovoljan načinom isplaćivanja.

Rasprava je dobila epilog ispred restorana u etno-selu, nakon što je M. M., kako se tereti, prethodno oružje uzeo iz Basailovićeve porodične kuće.

- Osumnjičeni je ispričao kako je ušao u podrum, da je tačno znao gdje se nalazi puška i da je tu napunio sa dvije patrone i krenuo prema Milanu. Jednom je pucao uzrak, a drugi put u rame. Onda je ispričao kako je pušku bacio – kažu policijski izvori.

Ubica je rekao da su ga nakon ubistva ljudi iz okruženja žrtve tukli i šutirali te da je izgubio svijest. Rekao je da je sljedeće čega se sjeća bio trenutak kada se probudio u bolnici.

Milan Basailović je podlegao povredama na licu mjesta. Porodica ubijenog, iza kojeg su ostali supruga i dvoje maloljetne djece, kažu da ne mogu ni pretpostaviti šta je mogao biti povod za ubistvo.

- Milan se sažalio na M. M., jer, eto, majka nije živjela s njima, baka je bila nepokretna, a s ocem nije mogao živjeti u zajednici, tako je pričao. Samo je htio da mu pomogne, kao i svima. Dao mu je posao, davao je novac kada mali nije ni radio. Nikada Milan nije bio škrtica, ni s kim nije znao da se posvađa - kaže prijateljica nastradalog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.