SRBIJA

Kriminalac koji je pucao na Vladu Buljavog pokušao bratu blizancu podvaliti pljačku

Igor koristio bratove dokumente. Društvene mreže

Avaz.ba

11.7.2019

Igor M. iz Velike Plane uhapšen je na Zlatiboru zbog sumnje da je iz automobila u pokretu pucao na Branka N. zvanog Vlado Buljavi, dobro je poznat policiji, a u svojoj kriminalnoj karijeri ima čak i hapšenje u Italiji. 

I ovog puta Igor je nakon pucnjave pokušao pobjeći, ali su ga odale fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Pucnjava zbog koje su Igoru stavljene lisice na ruke dogodila se prošlog petka ispred poznatog ugostiteljskog lokala u Velikoj Plani. 

U trenutku kada je iz lokala izlazio Branko N. zvani Vlada Buljavi, iz automobila u pokretu zapucao je Igor M. iz puške, takozvanog krateža.

Igor M. je automobilom odmah pobjegao s lica mjesta, a Branko N. prevezen je u bolnicu, gdje mu je operirana ruka. Za pucačem je odmah raspisana potraga, a sumnjalo se da se uputio u Crnu Goru kako bi zavarao trag policiji. 

Ipak, tri dana kasnije, policija ga je locirala na Zlatiboru, a sudeći po fotografijama koje je objavljivao na društvenim mrežama, nije ostavio utisak nekoga koga traži policija. 

Igor M. dobro je poznat italijanskim karabinjerima, jer je zbog pljačke u toj državi proveo dvije godine u bijegu. Filmsko skrivanje šokiralo je karabinjere, jer se Igor dvije godine pretvarao da je njegov brat blizanac, koristeći s njegovim dokumentima.

On je 2012. završio u zatvoru u Italiji. U junu iste godine puštaju ga iz zatvora uz obavezu da se javi, a on to koristi za bijeg, vjerovatno planirajući da se više nikada ne vrati iza rešetaka. 

Međutim, u međuvremenu mu je stigla presuda zbog pljačke u kojoj je s još jednim saučesnikom od radnika oteo 2.000 eura.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.