SRBIJA

Mještani u šoku, ovakvo nešto ne pamte u naselju: Traktorista prešao preko glave mrtvog Crnogorca

Sumnja se da je Pajović ubijen na nekom drugom mjestu, a da je potom njegovo tijelo dovezeno u naselje Rakovica i bačeno na njivu

Tijelo pronašao traktorista dok je skupljao sijeno. Kurir.rs

Avaz.ba /Kurir.rs

12.7.2019

Crnogorski državljanin Radovan Pajović (32) pronađen je mrtav u naselju Rakovica u blizini Avale, a njegovo tijelo pronašao je traktorista Aca K. (42) dok je skupljao sijeno. 

 - Traktorista Aca K. (42) skupljao je sijeno kada je iznenada osjetio da je njegov traktor prešao preko nečega. Zaustavio je mašinu i izašao provjeriti. Vidio je ljudsku nogu i odmah shvatio da je u pitanju mrtav čovjek. Prestravljen, pozvao je policiju, koja je ubrzo došla i otpočela uviđaj - kazao je za "Kurir" dobro obaviješten izvor.

Sumnja se da je Pajović ubijen na nekom drugom mjestu, a da je potom njegovo tijelo dovezeno u naselje Rakovica i bačeno na njivu. 

- Na mjestu gdje je pronađeno tijelo nije bilo tragova koji bi ukazivali da je tu i ubijen. Na tijelu je bilo vidljivo nekoliko prostrelnih rana na glavi, nogama i stomaku, a prema prvim informacijama, bilo ih je najmanje sedam. Također, nisu pronađene čahure od više metaka, koliko su ubice u njega ispalile - kazao je izvor za Kurir.rs. 

Ubijeni je odranije poznat policiji kao sitni diler, pa se pretpostavlja da je motiv likvidacije neraščišćeni računi u vezi s prodajom narkotika.

Mještane Rakovice zgrozilo je saznanje da je u njihovom mirnom naselju pronađeno tijelo.

- Svi smo šokirani, ovakvo nešto ne pamtimo u našem naselju. U posljednje vrijeme bilo je hapšenja zbog droge i pronalazili su zasade marihuane, ali ovakve zločine ne pamte ni najstariji žitelji - ispričao je za "Kurir" jedan mještanin Rakovice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.