SARAJEVO

Nedeljko Lizdek i Nebojša Marinković sa Pala osuđeni za krađu Golfa na Trebeviću

Lizdek je osuđen na dvije godine i dva mjeseca, dok je Marinković dobio godinu i pet mjeseci I pušten je na slobodu

Privođenje Nedeljka Lizdeka. Arhiv Avaza

Piše: B. C.

30.7.2019


Nedeljko Lizdek (22) i Nebojša Marinković (23) sa Pala, danas su osuđeni na ukupno tri godine i sedam mjeseci zatvora zbog krađe automobila Golf 5 Selme G. od u oktobru prošle godine na Trebeviću.

Presuda, koju je izrekao sudija Jasenko Ružić, a nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje koji su sa Tužilaštvom KS potpisali optuženi i njihovi branioci  Aldin lejlić  i Aleksandar Remić.

Lizdek je osuđen na dvije godine i dva mjeseca, dok je Marinković dobio godinu i pet mjeseci. Marinković je pušten na slobodu, a Liudeku je produžen pritvor.

Suđenje Đorđu Cicoviću i Milošu Pavloviću za isto krivično djelo nastavlja se u redovnoj proceduri.

Potvrđenom optužnicom sarajevskog Tužilaštva, Marinković, Lizdek, Cicović i Pavlović  terete se da su 23. oktobra oko 22 sata, nedaleko od hotela "Pino Nature" na Trebeviću, maskirani i naoružani, presreli B. A. i njegovu djevojku Selmu G., te ih, uz prijetnju oružjem, natjerali da izađu iz vozila, kojim su potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Marinković je uhapšen na Palama dva dana nakon razbojništva, dok su ostali uhapšeni tokom široke akcije nakon ubistva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Ukradeni  Golf pronađen je na području Pala, te je vraćen vlasnici koja nije tražila krivično gonjenje.

Advokat Lejlić koji zastupa Nedeljka Lizdeka je za Avaz kazao da se isključivo radi o predmetu i događaju koji se desio na Brusu, te da nema nikakve veze sa  slučajem ubistva dvojice policajaca i Sarajevu.

-    Lizdek nije svjedočio ni protiv koga, jer nema nikakva saznanja u tom predmetu budući da apsolutno nije umiješan u bilo koji aspekt tog predmeta - rekao je Lejlić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.