REGION

Otkriveni novi detalji premlaćivanja u Zadru: Sve povezano sa drogom?

Napadu su se tada priključila i dvojica 24-godišnjaka

Uhapšeni zbog tuče. Dino Stanin/PIXSELL

Avaz.ba

31.7.2019

Otkrivaju se novi detalji brutalnog premlaćivanja u Zadru zbog kojeg je uhapšeno pet navodnih redara, a šesti je u bijegu.

40-godišnjeg muškarca su pretukli u subotu 20. jula oko 4 sata ujutro. Incident se dogodio ispred zadarskog Hype bara, a šestorica muškaraca koji su šakama i nogama brutalno udarali 40-godišnjaka pa ga cipelarili na podu su navodno redari na crno u jednom drugom zadarskom klubu. Sve se odvijalo na ulici, a u neposrednoj blizini je i poslovnica telekom operatera A1 čije su snimke nadzornih kamera pomogle policiji u istrazi.

Uhvatio ih s drogom u WC-u?

Kako piše Zadarski.hr, sukob između pretučenog muškarca i skupine redara izbio je kada je 40-godišnjak htio ući u blokirani toalet u kojem su konzumirali drogu.

Verbalno su se sukobili, a nakon što je 40-godišnjak "uz pomoć" zaštitara tog lokala izašao iz kluba, na njega su i fizički nasrnuli te ga šakama i nogama pretukli naočigled posjetitelja.

U tom napadu slomili su mu ruku i nos. Svi sudionici su od ranije poznati policiji zbog kaznenih djela nasilja, a jedan je od njih, F.G., i osuđen zbog napada na bugarske navijače kojima je u Zadru 2017. godine bengalkom zapalio automobil.

Policija sumnja da su neki od uhapšenih povezani s kontrolom prodaje droge u zadarskim noćnim klubovima .

Policija, prema pisanju Zadarskog, sumnja da su neki od privedenih zaštitara povezani s prodajom droge u zadarskim noćnim klubovima i da na taj način pokušavaju kontrolirati tržište. Napad na 40-godišnjaka, prema mišljenju policije, izazvan je upravo zato što ih je zatekao u trenutku konzumacije droge u muškom WC-u.

Policijsko otkriće da je u pozadini premlaćivanja priča oko droge možda potkrepljuje i to što je među uhićenima 24-godišnji rukometaš Josip Maršan, koji je 20. marta ove godine pao na doping-testu jer je bio pozitivan na kokain.


Uhapšen rukometaš suspendiran zbog kokaina 

Suspendiran je nedavno, u martu ove godine, a igrao je za Umag. Pronalazak raznih stimulansa u sportu nije rijetkost, ali jeste pronalazak kokaina kod sportaša. Šokiran je tada bio i predsjednik RK Umag Viktor Krapljanov.

- Ni na kraj pameti nam nije bilo ništa slično. To je ogromna mrlja za naš klub, za rukomet kao sport u cjelini - rekao je Krapljanov.

Policija objavila detalje premlaćivanja 

Kako je utvrđeno istragom, 40-godišnjaku je najprije prišao 31-godišnji M.G. te ga snažnim udarcima nogama i rukama udario u glavu. S leđa mu je potom došao i 27-godišnji Š.M. koji ga je udarajući ga više puta šakama u glavu oborio na pod gdje ga je nogama po tijelu nastavio udarati 31-godišnjak.

Napadu su se tada priključila i dvojica 24-godišnjaka, P.K. i J.M., koji su ga udarali nogama po tijelu, a isto tako i 26-godišnji F.G.

Zadranin je potražio liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane višestruke teške tjelesne ozlijede. Napadači su mu slomili nos i ruku, a on je iz straha od novog napada zatajio način na koji je zadobio ozlijede, a napad nije prijavio policiji. Inače je vlasnik ugostiteljskog objekta u Zadru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.