NA LICU MJESTA

Svjedok utapanja muškaraca u Bijeljini: Čuo sam ih kako zovu u pomoć, samo su nestali...

Bili su 200 do 300 metara udaljeni od mene, kaže ribar Rajo Knežević

Čamcima češljaju Savu. G. Bobić

Piše: Lj. LJUBOJEVIĆ

4.8.2019

Bijeljinski ronioci neumorno tragaju za tijelima utopljenika Ljube Mićića (56) i Cvike Simića (56) iz semberskog sela Gradac, koji su jučer, pod još nerazjašnjenim okolnostima, zajedno s čamcem potonuli u Savu.

Kako javlja ekipa „Avaza“ s lica mjesta, potragu posmatraju članovi porodice, koji su u šoku. Niko ne progovara ni riječ...

Rajo Knežević, ribolovac koji je s obale posmatrao dramatično potonuće čamca i posljednje trenutke Simića i Mićića, kaže da još ne vjeruje da ih nema.

- Dva puta sam čuo poziv u pomoć. Bili su 200 do 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku, čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se tri-četiri puta i potonuo. Kao da je penta čamca prevagnula i povukla jednu stranu čamca u dubinu. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo – kaže Knežević.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je u rodbinskim vezama s nestalim Ljubom Mićićem, kaže da ronioci pretražuju kompletan tok Save, sve do Rače.

- Obojica utopljenika su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sam bio u familijarnim, rodbinskim vezama. Ljubo mi je bio bliži rođak. Koristili su manji čamac s velikom pentom. Ne znamo kako se sve to desilo – kazao je, između ostalog, Mićo Mićić.


Rodbina na mjestu tragedije. G. Bobić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.