CRNA HRONIKA

Nakon što su Bosanci pali u Drezdenu: Zaštićeni svjedok otkriva imena švercera oružjem

U Tuzli uhapšene dvije osobe

Hrvatović: Vođa grupe. Društvene mreže

Piše: B. C. / Avaz.ba

12.9.2019

U nastavku istrage protiv Alena Hrvatovića iz Tuzle čiji su saradnici u februaru ove godine pali u Drezdenu za Mercedesom punim oružja, pripadnici SIPA-e su prekjučer uhapsili još dvojicu Tuzlaka.  

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u ovom predmetu ima svjedoka čiji je identitet strogo zaštićen, a koji im otkriva imena krijumčara oružjem iz Hrvatovićeve grupe.

Uz pomoć zaštićenog svjedoka i 5. septembra je na području Istočnog Sarajeva uhapšena osoba osumnjičena za saučesništvo u krijumčarenju oružjem, dok su u Njemačkoj naknadno uhapšene još dvije osobe.

Sud BiH je sredinom avgusta produžio pritvor Alenu Hrvatoviću koji je uhapšen u Istočnom Sarajevu. U Drezdenu su privedeni njegovi saradnici Dino Šljoka i Emil Alimanović nakon što su u njihovom Mercedesu (K89-T-662), u specijalno napravljenom spremniku, pronađeni 98 ručnih bombi, četiri automatske puške, osam pištolja i drugih vrsta oružja i municije.

Šljoka i Alimanović su pali u Njemačkoj nakon što im je terenac s oružjem ostao bez goriva, a oni nisu imali para da ga kupe. Oružje je bilo namijenjeno za ilegalno tržište u Holandiji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.