SRBIJA

Afera u Kragujevcu: Nezadovoljna silikonima, „povalila“ korumpirane ljekare

U akciji policije, kako prenose srbijanski mediji, uhapšen i G. A., jedan od poznatih plastičnih hirurga u Srbiji

Ljekar pribavio protupravnu imovinsku korist. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

20.9.2019

Četvero ljekara Kliničkog centra Kragujevac uhapšeno je zbog malverzacija u vezi s javnim nabavkama u ovoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji.

Još devetero uposlenika se dovodi u sumnju da je učestvovalo u javnim nabavkama. Sumnja se da je rukovodilac kragujevačke bolnice obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

U akciji policije, kako prenose srbijanski mediji, uhapšen je i G. A., jedan od poznatih plastičnih hirurga u Srbiji. Njega tereti djevojka kojoj je operirao grudi i koja je policiji rekla da je uslugu platila privatno, a ne na račun Kliničkog centra u Kragujevcu, gdje je operacija i urađena.

Spominje se i da je od ovog plastičnog hirurga tražila da joj novac vrati zato što navodno nije bila zadovoljna operacijom! Da bi došla do svog novca, ucjenjivala ga je mogućom prijavom.

G. A. se sumnjiči da je za te operacije u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, čime je pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.700 eura.

Plastičnom hirurgu je pomagala M. G. Ona je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, a ujedno je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.