MASAKR U Jabukovcu

Nakon što je pomogla ljubavniku da ubije četvero ljudi, muž dolazi da je spasi

Novica je u šoku, ali joj, kako tvrdi, vjeruje i dolazi da je podrži

I. K. / Avaz.ba
29.09.2019 07:07

Masakr u Jabukovcu

Foto: DM

Vijest o hapšenju 25-godišnje supruge Maje Bađikić, osumnjičene da je pomagala Davoru Perniću (35) u četverostrukom ubistvu u Jabukovcu, njen suprug Novica primio je u Austriji i otad je, prenosi srbijanski "Telegraf" u šoku. 

Uprkos tome, on je navodno spreman da pomogne supruzi da dokaže da nema veze sa zločinom. Iako trenutno ne može da dođe u Srbiju jer u Austriji radi i brine o njihovom zajedničkom sinu koji tamo ide u školu, kaže, vjeruje supruzi. 

Inače, Maja je u Austriju sa sinom otišla nakon 25. avgusta kada je Pernić "pao" na poligrafu i nakon čega je uhapšen zbog sumnje da je počinio masakr na imanju Kazimirovića. 

Na prvom saslušanju Pernić je Maju opisao kao ženu zbog koje se odlučio na zločin, da bi joj navodno pomogao finansijski i platio liječenje karcinoma, ali je tada nije direktno povezao sa zločinom. Mjesec kasnije izjavio je kako je učestvovala s njim u masakru te da upravo ona pucala iz puške žrtve. 

Kako je u žrtve pucano iz dva oružja, u startu se sumnjalo da je Pernić imao saučesnika, te da sve četvero nije ubio sam. Nakon promjene iskaza i pronalaska poruka koje potvrđuju da su Pernić i Maja bili u vezi, 25-godišnjakinja je uhapšena. 

Nakon višesatnog ispitivanja, Maja je priznala da je bila u vezi s Davorom, ali ne i da je znala za zločin zbog kog je on uhapšen, a kamoli da je učestvovala u njemu ili "tipovala" žrtve. 

Podsjetimo, Pernić je uhapšen zbog četverostrukog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestrične Dragane Jozeljić (53).

Komentari

NA VRH