TUŽILAŠTVO TK Zatražen pritvor

Husanović pucao u vanbračnu suprugu i njenu prijateljicu, prijetio i vanbračnom sinu da će ga ubiti

Postojanje osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaj ubistva i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

Zatražen jednomjesečni pritvor za napadača

Foto: Ilustracija


Tužilaštvo TK od Kantonalnog suda u Tuzli zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Mithata Husanovića (62) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaj ubistva i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 

- Postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra 2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica, otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilalštva TK. 

Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati, što je kod istog izazvalo strah za život.

Odmah nakon toga pripadnici PS Banovići su osumnjičenog uhapsili, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u PU Živinice, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Više o:

Banovići Živinice
NA VRH

Komentari