IZRUČEN U BIH

Odbjegli ubica smješten u KPZ Bijeljina: Pantić ubio šesteročlanu porodicu pa pobjegao u Švicarsku i promijenio identitet

Prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora

Zločin ne zastarijeva. Ilustracija

Srna

22.10.2019

Osuđeni za teško ubistvo Zoran Pantić izručen je iz Švicarske u Bosnu i Hercegovinu i od sinoć se nalazi u Kaznenopopravnom zavodu u Bijeljini.

Pantić, koji je zbog ubistva šesteročlane porodice Isić iz Teslića prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora, predat je na osnovu naloga za prijem izdatog od Osnovnog suda u Bijeljini od 4. decembra 1995. godine.

On je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, a uhapšen je u Švicarskoj.

Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je ranije kako su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali Pantić u Švicarskoj, gdje je sklopio brak s državljankom te zemlje, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo.

- Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lične dokumente na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije - istakla je Miljanović.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su uhapsili bjegunca.

- Ovo je još jedan primjer istrajnog rada policijskih službenika MUP Republike Srpske koji i poslije 24 godine od bijega osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time barem koliko-toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtavav - istakla je Miljanović.

Advokat Miodrag Stojanović rekao je kako Pantić namjerava da pokrene obnovu postupka za teško ubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.