PRESUDA

Pijan čakijom usmrtio 38-godišnjaka, osuđen na 13 godina zatvora

Zločin se dogodio tokom narodnog zbora kod manastira Liplje kod Teslića

Vrhovni sud Republike Srpske. Ilustracija

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

5.11.2019

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Dejana Markovića (24) iz Teslića na 13 godina zatvora, jer je 5. avgusta prošle godine čakijom ubio sugrađanina Milana Ilinčića (38). 

Zločin se dogodio tokom narodnog zbora kod manastira Liplje kod Teslića. Ubistvu je prethodila svađa između njega i Ilinčića pored aparata za točenje piva ispod jednog šatora. Rasprava je izbila jer je optuženi navodno smetao žrtvi i njegovom društvu da popiju pivo. Svađa se pretvorila u naguravanje tokom kojeg je optuženi potegao nož.

Marković je ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti jer je u vrijeme počinjenja zločina u krvi imao 2,34 promila alkohola.

Marković je čakijom ubo više puta u grudi Ilinčića. Tom prilikom isjekao mu je grudnu aortu, a jedan ubod završio je u srčanoj kesi. Usljed teških povreda i unutrašnjeg krvarenja iz aorte Ilinčić je preminuo na mjestu.

Marković je i prije ubistva Ilinčića potezao nož. Tako je osuđen na uslovnu kaznu jer je 2018. godine nožem izbo prijatelja Darka P. (33), koji je preživio napad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.