ISTRAGA

Kuldija lociran putem signala mobitela: Kolege žrtve u strahu

Osuđivan za pokušaj ubistva, nanošenje povreda i razbojništvo

Uviđaj nakon pucnjave. Arhiva

Piše: A. Aljimi

22.11.2019

 Mahir Kuldija (42), koji se sumnjiči za pokušaj ubistva Melise Mešić (42), uhapšen je jučer oko dva sata na području starog dijela Sarajeva.

On je saslušan te je zadržan u policijskim prostorijama na 24 sata, poslije čega će biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca.

Radne kolege nesretne žene tokom jučerašnjeg dana su i same bile u strahu.

Kako nam je jedan od njih kazao, Kuldija nema nikakve veze s njihovom firmom niti ga je Mešić ikad spominjala. Nije im poznat ni kao eventualni saradnik ili klijent firme.

Teške povrede

Mešić je zaposlena kao sekretarica u jednoj firmi na Baščaršiji, a ranjena je s dva hica jučer  oko osam ujutro, kada je krenula na posao. Pogođena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo okvalificirano je kao pokušaj ubistva. 


Kuldija: Zašto je pucao. Arhiva

- Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identificiran je osumnjičeni, koji se dovodi u vezu s izvršenjem ubistva u pokušaju te je potom lociran i uhapšen jutros u 2.15 sati (jučer, op. a.) na području općine Stari Grad - kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol

Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da će se to iskristalizirati tokom istrage. 


Bogat dosje 

U lociranju osumnjičenoga učestvovali su i agenti Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). On je navodno lociran putem signala mobitela. Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosje.

Kuldija je ranije osuđivan zbog pokušaja ubistva, nanošenja teških tjelesnih povreda i razbojništava, a robijao je u zatvorima u Sarajevu, Zenici i inozemstvu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.