BAHATOST

Braća Dalton teroriziraju Fočake: Brutalno pretukli sugrađanina

Napad je nastavak ranijeg obračuna u kojem su braća Blagojević pretukla prijatelja Milana Jokanovića

PU Foča: Priveli osumnjičene. Arhiv

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

12.12.2019

Braća Stojan (35), Mitar (33) i Veljko Blagojević (24) iz Foče uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno pretukli sugrađanina Milana Jokanovića (33).  

Nesretnom Jokanoviću u napadu su slomljene kosti glave i lica te je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je priključen na aparate za disanje. 

Napadači, poznati kao braća Dalton, uhapšeni su u srijedu. Hapšenje je usljedilo nakon što je Jokanović s teškim povredama glave dovezen u fočansku bolnicu. Prema nezvaničnim informacijama, napad je nastavak ranijeg obračuna u kojem su braća Blagojević pretukla prijatelja Jokanovića. Jokanović je navodno pokušao smiriti situaciju, ali je umjesto toga izvukao deblji kraj.

Nasilna braća Blagojević hapšena su i 2017. godine, kada su pretukli zatvorskog čuvara Nika Simovića (23). Mitar i Veljko Blagojević punili su i ranije stupce crne hronike. Mitar je još 2008. u Crnoj Gori osuđen na četiri godine zatvora, također zbog premlaćivanja direktora lista "Vijesti" Željka Ivanovića. 

S druge strane, Veljko je 2014. godine, zajedno s maloljetnikom (17), uhapšen zbog krađe 2.000 KM iz prodavnice u Foči. Oni su maskirani fantomkama u večernjim satima upali u prodavnicu i oteli novac od radnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.