MUP HNK

Dramatično spašavanje u Mostaru: Žena u posljednji tren izvučena iz Neretve

Žena je u trenutku spašavanja bila u veoma lošem stanju sa simptomima ozbiljne hipotermije, ali je van životne opasnosti

Uspješna akcija mostarskih spasilaca. Arhiv

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

19.12.2019

Dramatično sapašavanje odigralo se sinoć u Mostaru nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona obaviješteni da se u Neretvi nalazi žena koja panično traži pomoć.

Policajci su alarmirali Spasilačku službu Mostar te su izveli uspješnu akciju. Prema prvim informacijama, građanin je čuo ženu kako doziva pomoć te je pozvao policiju.

- Spasilački tim upućen je na lokalitet Lučkog mosta, gdje je uočena žena na nepristupačnoj stijeni u rijeci Neretvi. Životno ugrožena osoba, mogućnost utapanja i izvjesna hipotermija zahtijevali su hitnu intervenciju. Poziv Policijske uprave Mostar zaprimljen je u 23:50, a već u 00:20 spasilački tim pristupio je spašavanju unesrećene vodenim putem. Intervencija je završena predajom unesrećene Hitnoj pomoći u 00:40 – saopćili su iz Spasilačke službe.

Kako saznajemo, žena je u trenutku spašavanja bila u veoma lošem stanju sa simptomima ozbiljne hipotermije, ali je van životne opasnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.