ZABRINJAVAJUĆE

Akcija MUP-a ZDK: Uhapšeno 25 pijanih vozača

Alkotestirali 2.105 vozača, izdali 238 kazni

Slične akcije i u narednom periodu. Arhiv

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

19.12.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pojačano su u protekla dva vikenda kontrolirali učesnike u saobraćaju na svim putevima na području ZDK, s akcentom na alkotestiranju vozača, u okviru čega je kažnjeno 238 osoba.  

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, aktivnosti policajaca bile su usmjerene na represivne mjere prema vozačima zbog vožnje u pijanom stanju.

- Prilikom akcije kontrolirana su 2.343 vozača i vozila u saobraćaju, 2.105 vozača je alkotestirano, a kod 234 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, dok su četiri vozača odbila alkotestiranje. Za počinjene prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola vozačima je izdato 238 prekršajnih naloga, dok je 25 vozača uhapšeno i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice do otrežnjenja - kaže Alić.

Alić upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze i druge učesnike u saobraćaju.

- Posebno naglašavamo da će se slične akcije provoditi i u narednom periodu - podvukla je Alić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.