BOSANSKA GRADIŠKA

Ni traga Dragoljubu Misimoviću: 1.470 dana pakla za roditelje nestalog učenika

Nadamo se da je naš Dragoljub živ i molimo Facebook prijatelje da nam pomognu i oni, kaže Bogdan Misimović

Dragoljub Misimović: Otišao iz škole. Avaz

Piše: B. Grgić / Avaz.ba

4.1.2020

Pune četiri godine od nestanka Dragoljuba Misimovića, srednjoškolca iz Bosanske Gradiške, navršile su se 21. decembra prošle godine.

Ni petu godinu o nestalom Dragoljubu nema ni traga ni glasa. Njegovi roditelji Bogdan i Mirjana u teškoj su neizvjesnosti i iščekivanju. Njihov život pretvorio se u pakao.

Dragoljub Misimović. Avaz

Apel javnosti

Bogdan Misimović zainteresirao je javnost u regionu kad je na svom profilu na Facebooku zamolio prijatelje da mu ne čestitaju Novu godinu, već da, umjesto čestitke, podijele sliku njegovog sina Dragoljuba, koga traži već 1.470 dana, navedeno je na profilu nesretnog Bogdana.

Ubrzo su stigle potvrde da su fotografije podijeljene u Italiji i Srbiji.

Mirjana Misimovic: Nada se da je živ. B. Grgić

Bogdan smatra da odmah po nestanku njegovog sina Dragoljuba nije kvalitetno obavljena istraga te da se sve brzo okončalo i nije bilo masovnosti.

Rijeka suza

- Istraga je odmah u početku zakazala, dok je sve bilo svježe. Akcija nije bila masovna, zato su rezultati ovakvi kakvi jesu. Mi se nadamo da je naš Dragoljub živ i molimo Facebook prijatelje da nam pomognu i oni - kaže Bogdan, koji sa porodicom živi na obroncima Prosare na samoj granici između Bosanske Gradiške i Dubice.

I majka Mirjana kaže da se nada da je njen Dragoljub živ te da je u protekle četiri godine isplakala rijeku suza. 

- Kao i svaka majka, nadam se da ću ugledati Dragoljuba. Molim ljude dobre volje da nam pomognu u ovoj akciji. Godine prolaze, ali ja se nadam i nadat ću se neprestano - rekla je uplakana majka Mirjana.

Bogdan Misimović: Nepoznata sudbina djeteta. B. Grgić

Dragoljub je bio učenik drugog razreda Gimnazije u Bosanskoj Gradišci, koja se nalazi pedesetak metara od Graničnog prijelaza. Te kobne večeri, u 18 sati je, jednostavno, išetao iz škole i školskog dvorišta i nije se više pojavljivao. Dva sata poslije, njegov nestanak policiji je prijavilo rukovodstvo škole

Kolale razne informacije

Kolale su informacije da je tada šesnaestogodišnji Dragoljub primijećen u Banjoj Luci te da je od jedne žene tražio da mu kovanice eura zamijeni za konvertibilne marke.

Školski videonadzor pokazuje da je Dragoljub, ostavivši torbu i jaknu, samo izašao iz škole i nije se više vratio.

Iako godine prolaze, Dragoljubova porodica, roditelji Bogdan i Mirjana i sestra Marija, ne gube nadu i vjeruju da će do njih stići radosna informacija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.