DRAMA U SARAJEVU Nesreća na Alipašinom Polju

Ovaj mladić iz Sarajeva zaslužuje sve pohvale: Spasio starca da ne iskrvari

Starcu koji je pao ispred zgrade i teško povrijedio glavu, u pomoć pritekao Majid Sarić, koji je odmah pozvao Hitnu pomoć

B. C. / Avaz.ba
11.01.2020 16:37

Intervenirali ljekari Hitne pomoći KS

Foto: Ilustracija

Zahvaljujući mladiću iz Sarajeva, danas je na Alipašinom Polju spašen stariji muškarac, koji je pao ispred zgrade.

- Danas oko 12 sati u ulici Bajrama Zenunija broj 5 stariji čovjek sa slušnim aparatom pao je i teže povrijedio glavu. Samo hrabrom odlukom mladića Majida Sarića spašen je ljudski život, jer je spomenuti mladić nazvao Hitnu pomoć i spasio čovjeka. 

- Mogao je iskrvariti. Komšija koji se tu zatekao, rekao je da ga ostave, jer bi ih policija mogla okriviti njega za "nešto". Pitam se kakvi smo to postali ljudi, prvom komšiji okrećemo leđa, a ne nekom nepoznatom... Hvala Bogu pa još ima junaka kao što je Maid Sarić - napisao je jedan Sarajlija na jednoj Facebook grupi.

  • Objava na Facebooku
    Objava na Facebooku Foto: Facebook

U Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo potvrdili su za “Avaz” da su imali intervenciju u ulici Bajrama Zenunija.

- Stariji muškarac pao je ispred svoje kuće. Zbrinut je na licu mjesta te je prevezen u KUM - kazao nam je primarijus doktor Tihomir Bera, potvrdivši da je jedan prolaznik zvao Hitnu pomoć.

Dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazao nam je da njima nije prijavljen događa.

Komentari

NA VRH