HRVATSKA

Bosanci bili glavni distributeri amfetamina i kokaina u Dubrovniku

Pretragama objekata i vozila kojima su se koristili osumnjičenici pronađeni 110 grama kokaina i 1,75 kilograma amfetamina

Policija uhapsila 12 osoba. Ilustracija

Avaz.ba

29.1.2020

Višemjesečna istraga dubrovačko-neretvanske policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske rezultirala je hapšenjem 12 osoba osumnjičenih za dilanje veće količine amfetamina i kokaina na jugu Hrvatske

Osumnjičenici su uhapšeni nakon višemjesečne složene istrage u utorak i srijedu. Interesantno je da su među uhapšenima i dvojica iz Bosne i Hercegovine.

Pretragama objekata i vozila kojima su se koristili osumnjičenici pronađeni su 110 grama kokaina, 1,75 kilograma amfetamina, pribor za distribuciju - dvije precizne vage i dvije mašine za vakumiranje, mobiteli, dva pištoljska metka i novac.

Četvorica osumnjičenih krijumčarila su iz BiH drogu na područje Hrvatske, preprodavali je ostalim osumnjičenicima, koji su je dalje distribuirali krajnjim konzumentima na području Dubrovnika, Mokošice, Župe dubrovačke i Pelješca.

Hrvatska policija hapsila i prtošle godine. Ilustracija

Akcija nastavak aktivnosti hrvtaskih istražitelja. Naime, krajem novembra 2019. u Stonu je uhapšen i 45-godišnji državljanin BiH, koji se sumnjiči da je kontinuirano iz BiH u Hrvatsku prebacivao veće količine amfetamina i preprodavao dilerima te krajnjim konzumentima, u količinama od 25, 50, 100 i 200 grama.

Potom je 3. januara uhapšen još jedan 45-godišnji državljanin BiH kod kojeg je pronađeno 110 grama kokaina.

Čelnici hrvatske policije potvrdili su da je jedna od dvojice Bosanaca potpuni anonimac u području zloupotrebe droga, a drugi je višestruki počinitelj i osuđivana osoba u BiH. Ta je osoba zadnjih godinu dana neprijavljena boravila u Dubrovniku i stalno je mijenjao lokacije stanovanja te ga je bilo teško pratiti.

Iz Hrvatske policije su naglasili da je zaplijenjena količina amfetamina premašuje ukupnu količinu zaplijenjenu u 2019. godini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.