CRNA GORA

Na granici BiH i Crne Gore oduzet kokain, uhapšene dvije osobe

Otkriveni nakon detaljnog pregleda Audija A4

Pronađena droga. UIOBiH

Avaz.ba

1.2.2020

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, oduzeli su na graničnom prijelazu Deleuša između Bosne i Hercegovine i Crne Gore 600 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain.


Pronađena droga. UIOBiH

Detaljnim pregledom vozila marke Audi A4 crnogorskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazile dvije osobe inicijala Ž. V. i S. V., državljani Crne Gore, pronađena su dva paketića nepravilnog oblika umotana u prozirnu PVC foliju, u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Tom su prilikom oduzeti i dva mobilna telefona i određena količina novca.

Aktivnosti na terenu provedene su prema naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH. Uz saradnju ovlaštenih službenika Uprave za indirektno oporezivanje i Državne agencije za istrage i zaštitu, osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u daljnju nadležnost Tužilaštvu BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.