BEOGRAD

Uhapšeni Banjalučanin i trojica Podgoričana bliskih "škaljarcima"

Zaplijenjena i privremeno oduzeta dva automobila crnogorskih tablica, blindirani BMW i Audi

Privedenima određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Novosti

Avaz.ba

8.2.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije spriječili su novi obračun crnogorskih zavađenih klanova na teritoriji te zemlje. U hotelu "Crowne Plaza" sinoć su uhapšeni crnogorski državljani N. M. (35), M. M. (27) i B. A. (35), sva trojica iz Podgorice, kao i S. K. (42) iz Banje Luke. 

Policija je, kako nezvanično saznaju "Novosti", privremeno zaplijenila dva automobila crnogorskih tablica, blindirani BMW i Audi. Operativci srbijanske policije pronašli su na krovu hotela pištolj, za koji se sumnja da ga je neko od ove četvorice sakrio. 


Na krovu hotela pronađen pištolj. Novosti

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja. Inače, spomenuta trojica iz Podgorice označena su u evidenciji policije Crne Gore kao pripadnici kriminalnih klanova. Ispituje se uloga Banjalučanina, koji je ranije bio na Interpolovoj crvenoj potjernici zbog pokušaja ubistva.

Interesantno je da su B. A. i S. K. u Beograd stigli avionom, a da su im se sinoć pridružili N. M. i M. M, koji su došli blindiranim BMV-om i Audijem. Prva dvojica su bila redovno prijavljena u hotelu, dok su se druga dvojica skrivala.

Prema podacima crnogorskih službi sigurnosti, B. A. s nedavno ranjenim Igorom Krstvićem, ali i M. M. i N. M., čini organiziranu kriminalnu grupu, koja djeluje na području Podgorice. Dio su "škaljarskog klana". Navodno su planirali da u Beogradu ostanu četiri dana. Policija sada istražuje koje su bile njihove namjere, odnosno ko je bio meta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.