MUP RS Pretresi na 28 lokacija

Detalji akcije "Maglić": Uhapšeno 12 osoba, pao i pomoćnik direktora KPZ-a Foča

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović kaže da je akcija usmjerena na hapšenje osoba za koje se sumnja da su počinile krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te nesavjestan rad u službi

O. Ma. / Avaz.ba

U akciji "Maglić" inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS uhapsili su ukupno 12 osoba, među kojima i pomoćnika direktora KPZ-a Foča Sretena Matovića. 

U policiji navode da se svima na teret stavlja da su počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te nesavjestan rad u službi.

- Osumnjičeni su bili umiješani u razne kriminalne aktivnosti, među kojima je i omogućavanje pogodnosti pojedinim osuđenicima. Čak postoji sumnja da su pojedinci bili umiješani i u trgovinu drogom - kaže izvor blizak istrazi.

Akcija "Maglić" je počela u jutarnjim satima i tokom dana izvršeni su pretresi na 28 lokacija širom RS, dok su Specijalna antiteroristička jedinica i Žandarmerija pretresli zatvore u Foči i Trebinju, i to redom od službenih prostorija do ćelija.

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović kaže da je akcija usmjerena na hapšenje osoba za koje se sumnja da su počinile krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te nesavjestan rad u službi.

- Pretresi su izvršeni na više lokacija u Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu i Trebinju. Tom prilikom pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima - rekla je Miljanović.

Akcija se provodi prema nalogu Okružnog tužilaštva u Trebinju, gdje je oko 15 sati policija počela da dovodi osumnjičene na saslušanja.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na