SAOBRAĆAJ Akcija policije u Bosanskoj Gradišci

Oduzeli šest automobila višestrukim počiniocima prekršaja

Kontrola izvršena pomoću modernih radara

Avaz.ba
14.02.2020 11:48

Zabilježili 901 prekršaja

Foto: Ilustracija

Policija je u Bosanskoj Gradišci oduzela šest automobila od osoba koje su višestruki povratnici u izvršenju saobraćajnih prekršaja i koje imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni.

Kako je saopćeno iz PU Bosanska Gradiška, tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvršeno je i privremeno oduzimanje šest vozila zbog bojazni da će vozači nastaviti s vršenjem prekršaja.

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju vrši se putem savremenih radarskih sistema namijenjenih za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, bez zaustavljanja vozila, a u akciji su angažirani i službeni presretači - navedeno je iz policije. 

  • Zabilježili 901 prekršaj
    Zabilježili 901 prekršaj Foto: Ilustracija

Ističu da je tokom provođenja pojačanih mjera i radnji, odnosno od 1. februara, radarskim sistemima do sada evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine.

Podsjećaju da mobilni radarski sistem funkcionira u svim vremenskim uvjetima i da poseban efekt postiže u noćnim uvjetima, a moguće je i mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara, u više saobraćajnih traka u oba pravca.

- Također, navedeni radarski sistem smanjuje mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može utjecati, a vozačima koji počine prekršaj evidentiran radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta - navode iz policije.

Komentari

NA VRH