BRČKO

Ubica Edina Zejćirovića osuđen na godinu i po za prodaju marihuane

Osuđen Suvad Djedović, kod kojeg je pronađeno 55 paketa marihuane

Pri kraju istraga za ubistvo Edina Zejćirovića. Avaz

B. C. / Avaz.ba

17.2.2020

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH okončalo je postupak po optužnici protiv Suvada Djedovića (22) iz Brke, optuženog da je držanjem marihuane radi prodaje počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Za ovo i krivično djelo oštećenja tuđe svari Osnovni sud Distrikta osudio ga je na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i šest mjeseci, nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva i optuženog.

Djedović je procesuiran što je u kući i improviziranom objektu iza kuće u Brki skrivao 55 paketa s više od 42 grama opojne droge marihuane, koji su pronađeni prilikom pretresa izvršenog 5. septembra prošle godine.


Djedović: Krio drogu. Facebook

- Tužilaštvo mu je stavilo na teret i da je nekoliko dana ranije, nakon svađe ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom mjestu, razbijanjem vjetobranskih stakala oštetio automobil koji je koristio K. Š. 

On je početkom decembra optužen, a potom ubrzo i osuđen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga (iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Distrikta Brčko BiH), za koje mu je pojedinačno utvrđena kazna zatvora od jedne godine i pet mjeseci i krivično djelo oštećenja tuđe stvari (iz člana 287. stav (1) Krivičnog zakona), za koje mu je utvrđena kazna zatvora od dva mjeseca - navedeno je u saopćenju Tužilaštva Distrikta Brčko BiH.


Edin Zejćirović: Otet i ubijen. Facebook

Tužilaštvo, također, privodi kraju istragu u kojoj se Suvad Djedović sumnjiči da je zajedno sa Suanom Halilovićem, Nihadom Hukićem i Samidom Šabanovićem 17. novembra prošle godine nad Edinom Zejćirovićem izvršio krivična djela otmice i ubistva.

- Nakon što su uhapšeni početkom decembra, svima im je određen pritvor, dok je ovo tužilaštvo u međuvremenu nastavilo intenzivno provođenje istraga protiv njih za otmicu i ubistvo, ali i njihovo procesuiranje radi kažnjavanja za ranije počinjena krivična djela - navode iz Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.