ŠVEDSKA

Dženaza nastradalim sestrama Elmi i Irmi Ušto bit će klanjana u utorak u Geteborgu

Švedski mediji pišu da su se Irma i Elma kobnog jutra oko 3:30 sati javile na telefonski poziv, a njihovoj drugarici koja se nalazila na zabavi u Geteborgu trebala je hitna pomoć

Elma i Irma Ušto. Facebook

Sandžačke.rs

23.2.2020

Dženaza ragično stradalim sestrama Elmi (20) i Irmi (21) Ušto, koje su prije sedam dana izgubile život u teškoj saobraćajnoj nesreći, bit će klanjana u utorak u Kvibergu u Geteborgu, prenose Sandžačke.rs.

One su kćerke Dženane i Midhata Ušte Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku, gdje živi i radi.

Objava o dženazi. Facebook

Sestre su, kako je nedugo nakon nesreće ispričao njihov djed, u aprilu trebale doći u Sarajevo s ocem na dan policije i već su bile rezervirale karte.

Švedski mediji pišu da su se Irma i Elma kobnog jutra oko 3:30 sati javile na telefonski poziv, a njihovoj drugarici koja se nalazila na zabavi u Geteborgu trebala je hitna pomoć. Sestre, koje su bile poznate po tome da su svakome željele pomoći, bez razmišljanja su krenule u, kako se ispostavilo, posljednje putovanje, putovanje na bolji svet, kako je njihova majka navela u objavi na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.