SRBIJA

Glumac Goran Jevtić ne ide u zatvor: Kaznu će služiti kod kuće

Jevtić se teretio da je maloljetnika namamio u jednu od kabina toaleta i primorao ga na oralni seks

Goran Jevtić. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

4.3.2020

Glumac Goran Jevtić (41), koji je pravosnažno osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene spolne radnje nad tada maloljetnim Lukom Krčevincom (20), kaznu neće služiti u zatvoru. 

Kako saznajemo, odlukom Višeg suda u Somboru na osnovu molbe glumca i njegovog branioca, Jevtić će kaznu služiti kod kuće, bez elektronskog nadzora, što znači da neće imati ni nanogicu.

Jevtić je prethodno pred Osnovnim sudom u Somboru osuđen na deset mjeseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenih spolnih radnji. Nakon žalbi odbrane i tužilaštva, kazna je preinačena i on je pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora u nekom od kaznenopopravnih zavoda u Srbiji.

Goran Jevtić. Avaz

Djelo zbog kojeg je osuđen počinio je u avgustu 2014. godine u toaletu somborskog Narodnog pozorišta nakon manifestacije Pozorišni maraton. Kako je navedeno u optužnici, glumac je maloljetnika namamio u jednu od kabina toaleta i primorao ga na oralni seks.

Prestravljeni tinejdžer ispričao je roditeljima šta mu se dogodilo, a oni su slučaj odmah prijavili policiji. Otkako se ovaj slučaj pojavio u medijima, Jevtić se nijednom nije javno oglasio. Postupak je trajao od 2015. godine i on je sve vrijeme negirao krivicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.