NA LICU MJESTA U smjeni s pripadnicima PU Visoko i Specijalne jedinice MUP-a ZDK

Avazova patrola / Minus otjerao kriminalce

N. Smajlović / Avaz.ba
16.03.2020 20:00

Ekipa „Dnevnog avaza“ provela je noćnu smjenu s pripadnicima Policijske uprave Visoko, kojima su asistirale kolege iz Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uzeli opremu

Poslije okupljanja u zgradi PU Visoko, gdje je održan i kraći brifing, naši domaćini uzimaju opremu i zajedno se upućujemo prema prvoj lokaciji, ulazu u Visoko iz pravca Donjeg Moštra.

Iako je petak, promet je slab. Policajci postavljaju prvi punkt i počinje redovna kontrola vozača i vozila. Na prvom punktu policajci su pregledali vozila. Detaljno su češljali vozače i putnike, ali sve protječu bez ikakvih problema.

I nakon mnoštva kontroliranih vozača i vozila napisana je tek jedna prekršajna prijava vozaču kojem je istekla vozačka dozvola. Nakon ovog prvog kontrolnog punkta, upućujemo se u samo srce visočke čaršije.

  • Izvršen detaljan pregled
    Izvršen detaljan pregled Foto: Avaz

Ljubazni visočki policajci zaustavljaju vozila, a nakon toga im se u kontroli i pregledu priključuju kolege iz Specijalne jedinice. I ovaj put je malo vozila, ali i pješaka u Visokom, koje je nekada za vrijeme vikenda bilo mjesto okupljanja omladine iz brojnih okolnih gradova.

Nova lokacija

Vozači i saputnici su strpljivi, ali i ova kontrola protječe bez bilo kakvih problema i prekršaja. Nakon centra grada, pred sami kraj noći, „selimo“ se na novu lokaciju, ovaj put na drugi kraj grada, na ulaz u Visoko iz pravca Kiseljaka. Vozila skoro i da nema koja ulaze u Visoko.

Ponovo kontrole dokumenata, a nakon toga i pregledi vozača, saputnika i vozila. Vozači „pušu balon“, ali i s alkoholom je situacija ista – nula. Minus dva stepena vani su kućama „otjerala“ i one najupornije koji su tražili provod...

Građani se navikli

Građani kao da su se navikli na rad policije. Tako ih jedan vozač nakon detaljnog pregleda srdačno pozdravlja.

- Živi i zdravi bili momci svojim roditeljima i našoj državi. Svaka vam čast na profesionalnosti, a ja sam sretan i puno sigurnije se osjećam kad vas vidim vani, pa makar i mene kontrolirali – poručuje vozač.

Komentari

NA VRH