VOGOŠĆA Slavlje im skočilo na nos

Sila udarila u glavu: Organizirali svadbu u vrijeme koronavirusa, ispalili 71 metak pa ih policija ekspresno pohapsila

Građane su pozvali na punu saradnju sa policijom Kantona Sarajevo

Avaz.ba

Policija uhapsila svatove

Foto: Avaz


Sarajevska policija danas je uhapsila tri osobe na svadbi, nakon što je prijavljeno da je došlo da upotrebe oružja na lokalitetu ulice Miholjići u Vogošći. 

- Odmah po dojavi na navedeni lokalitet upućeno je više patrola policijskih službenika koji su potvrdili da je prijava osnovana, te da se radi o svadbenom okupljanju, iako su ranije od strane nadležnih organa donesene naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem prevencije širenja koronavirusa - saopćeno je iz MUP-a KS

Uhapšeni su zadržani u prostorijama MUP-a KS.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije izvršili uviđaj na mjestu događaja i tom prilikom pronašli 71 čahuru usljed upotrebe oružja.

- Na osnovu usmene naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog vozila u kojem je pronađen jedan pištolj, a potom i jedne kuće u kojoj je, takođe, nađen jedan pištolj, koji se, kao dokazi, dovode u vezu sa izvršenjem opisanih krivičnih djela. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela - naveli su iz MUP-a KS. 

Policija je upozorila sve one koji se u ovoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa ponašaju neodgovorno i ne poštuju naredbe nadležnih organa, da će biti sankcionirani u skladu sa zakonom, pogotovo ukoliko svojim ponašanjem dodatno uznemiruju javnost, kao što je to bio slučaj danas, gdje su, osim okupljanjem, dodatno i upotrebom oružja, izazvali nepotrebnu opasnost po građane koji žive na ovom lokalitetu.

Građane su pozvali na punu saradnju sa policijom Kantona Sarajevo, te da policiji prijavljuju eventualna saznanja o okupljanjima na području Kantona Sarajevo, kao i druga saznanja od interesa za opću sigurnost građana i njihove imovine.
NA VRH

Podijeli članak na