SARAJEVO Osumnjičeni za ubistvo u Hadžićima priveden u Tužilaštvo KS

Timur Kadić: Došao sam da opljačkam pilićaru, trebao mi je novac za "travu" i spid

Pao mi je mrak na oči, kazao je Kadić, koji je nožem više puta udario nastradalog H. B.

B. C. / Avaz.ba
01.04.2020 13:12

Kadić doveden u Tužilaštvo KS

Foto: M. Kadrić

Timur Kadić (41), osumnjičen za ubistvo H. B. (67) na farmi pilića u hadžićkom naselju Ramići, priveden je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

"Dnevni avaz" saznaje detalje izjave koju je Kadić, poznat po paljenju kladionica, dao u policiji neposredno nakon ubistva.

Na farmu pilića "Meli", koja se nalazi kilometar od njegove kuće, Kadić je došao radi pljačke. Kako je rekao, došao je da ukrade novac ili neku vrijednu stvar kako bi mogao kupiti "travu" ili spid da se drogira, jer ga je fatala kriza.     

Sa sobom je ponio nož kako bi otvorio sef ili neku ladicu.

- Dok sam se nalazio u unutrašnjosti objekta vidio sam nepoznatog čovjeka kako mi prilazi i govori: "Šta ćeš ti unutra", i napao me gurajući me. Nakon toga, pao mi je mrak na oči, izvadio sam nož i u samoodbrani sam više puta čovjeka udario nožem, ne znam tačno koliko, jer mi je pao mrak na oči - kazao je Kadić.

  • Privođenje Timura Kadića
    Privođenje Timura Kadića Foto: M. Kadrić

U pilićaru je tada došao drugi muškarac, zet nastradalog, te je, vidjevši šta se dešava, napao Kadića snažno ga udarajući.

- Nekako sam uspio pobjeći i trčao sam prema selu Resnik, gdje me zatim sustigao i ponovo me počeo tući. Sjećam se da je brzo došla i policija, koja mi je na ruke stavila lisice i uhapsila me - izjavio je Kadić, dodavši da se liječio u Jagomiru i da se mnogih stvari više ne sjeća, jer navodno, ne može da upravlja svojim postupcima.

Komentari

NA VRH