POZITIVNE PRIČE

Hrabri čin zeničkog policajca: Evakuirao ženu i dijete iz stana u plamenu

Čuo sam kako žena koja živi u tom stanu, poziva u pomoć, govori Džidić

Policajac Asim Džidić. Facebook

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

14.4.2020

U moru loših vijesti usljed pandemije koronavirusa koja vlada u našoj zemlji i svijetu, pozitivna priča dolazi iz Zenice, gdje je hrabri policajac evakuirao dvije osobe iz stana u kojem je izbio požar. 


Mirno spavati

Riječ je o Asimu Džidiću, pripadniku MInistarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji je još jedan pokazatelj da građani ovog kantona mogu mirno spavati.

U naselju Makovi, gdje i policajac Džidić, također, živi, jučer je oko 14 sati izbio požar. Kako je ispričao za “Avaz”, nalazio se na balkonu kad je uočio plamen u susjednom stanu.

- Odmah sam pozvao vatrogasce. Čuo sam kako žena koja živi u tom stanu, poziva u pomoć. Odmah sam ušao u stan, u kojem je u jednoj prostoriji gorjela odjeća i dio namještaja, i zatekao ženu s djetetom od oko pet godina, kako plaču - govori Džidić.


Asim Džidić. Facebook

Odmah je priskočio u pomoć te ženu i dijete izveo iz stana, a potom se vratio da gasi požar.

- Uskoro je došao i komšija pa smo, onda, krenuli da zajedno gasimo požar. Uspjeli smo, srećom, ugasiti vatru do dolaska vatrogasaca i spriječiti da se proširi na ostale dijelove stana - govori Džidić.

Policajac kaže da su mu komšije zahvalile na ovom požrtvovanom činu i, kako kaže, nakon ovog burnog dana, kao da se ništa nije dogodilo, otišao je na posao da ponovo bude na usluzi građanima.


Uzrok požara

Kako nezvanično saznajemo, najvjerovatnije uzrok požara je kratak spoj ili neispravan električni aparat s obzirom na to da je zatečen fen koji je izgorio, koji je, navodno, zapalio odjeću i dio namještaja. U stanu je tom prilikom pričinjena materijalna šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.