AVAZ SAZNAJE Sakibu Sivri određen jednomjesečni pritvor

Napad u Vitezu: Pokušao ubiti komšiju policajca zbog međe

Sivro je letvom po glavi udario Jasmina Hrustića, koji je zbog težine povreda prevezen u Klinički centar Sarajevo

Piše: B. Cerić-D. Pucar /Avaz.ba

Sakib Sivro britalno napao Jasmina Hrustića

Foto: Avaz


U Vitezu se prije nekoliko dana, skriven od javnosti, desio nemio događaj u kojem je izvršen pokušaj ubistva Jasmnina Hrustića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srenjobosanskog kantona. Napadač je uhapšen, a policajac je zadobio teške povrede glave.

Opasnost od bijega

- Radi se o događaju koji se desio  15. maja 2020. godine na području Viteza, gdje je osumnjičeni S. S. pokušao lišiti života oštećenog J. H. tako što je usljed svađe  oštećenog  letvom udario po glavi nanijevši mu  teške povrede, a koji  se nalazi na liječenju. Osumnjičenom S. S. se stavlja na teret da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju, navela je za “Avaz” Ernesa Beganović, portparol  Tužilaštva Srebnjebosanskog kantona.

Osumnjičeni je, kako nezvanično saznajemo, Sakib Sivro zvani Pundžo kojem je, na prijedlog Tužilaštva, Kantonalni sud u Novom Travniku 17. maja odredio jednomjesečni pritvor.

  • Osumnjičeni priveden 15. maja

    Osumnjičeni priveden 15. maja

    Foto: Ilustracija


Ova mjera mu je određena zbog opasnosti od bijega te bojazni da bi na slobodi mogao ponoviti krivično djelo. Sivro i Hrustić su komšije u starom gradskom jezgru Viteza, a svađa između njih je izbila zbog međe.

- U pitanju je imovinski spor. Došlo je do svađe, nakon čega je Sivro letvom napao komšiju Hrustića - kazao nam je izvor iz istrage.

Povrijeđeni policajac hitno je prevezen u Kantonalnu bolnicu Nova Bila. Zbog težine povreda prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje je zadržan na liječenju.

  • Sivro: Snimljen na suđenju u Rijeci

    Sivro: Snimljen na suđenju u Rijeci

    Foto: Agencije


Suđenje Sivri u Rijeci

Sakib Sivro Pundžo iz Viteza, državljanin BiH i RH, poznat je po suđenju u Rijeci 2009. godine kada je oslobođen optužbe da je iznuđivao novac od riječkog ugostitelja Tihomira Lukića, vlasnika tada popularnog “Buddha bara”. Lukić je  prijavio Sivru zbog iznude, ali na suđenju je rekao da ga Sivro nije iznuđivao.

Izjavio je da su bili poslovni partneri koji su dijelili zaradu. Tužilaštvo je tada podiglo optužnicu protiv Lukića zbog planiranja Sivrinog ubistva.

NA VRH

Komentari